Kenapa lebih berbaloi amalkan suplemen shaklee berbanding jenama lain?

9/12/2016 nurul husna 0 Comments

Suplemen paling berbaloi diambil


Kalau zaman nenek moyang kita segala suplemen @ jamu mereka hasilkan sendiri. Alhamdulillah jamu-jamu tersebut banyak membantu mereka untuk jadi lebih sihat & bertenaga.

Tapi generasi sekarang dah tak ramai yang pandai nak buat ubat-ubatan @ suplemen @ jamu sendiri. Kalau ada pun produk mereka ni biasanya dah pun dikomersilkan. Kita tinggal beli dan makan je jamu tu.



Jamu merupakan antara suplemen wajib diambil oleh ibu-ibu berpantang. Disebakan dah banyak sangat jamu dijual di kedai-kedai dan tiada ilmu tentang pembuatan jamu kebanyakan kita ambil keputusan untuk beli je.

So sama jugakla macam mami. Selagi ada yanh lebih mudah dan cepat sudah semestinya yang tu lah mami akan pilih.

So sama jugaklah dengan program detox.

Ingat tak tahun lepas semasa zaman ke'viral'an air detox @ difuse water yang ramai2 pakat minum air yang ada hirisan lemon, pudina, timun tu....mami pun pernah gak try buat sekali.


Air detox



Tengok orang lain buat macam sedap je kan.

Mami pun try la..nak jugak tumpang sekaki.

Pergi kedai cari lemon, timun dan daun pudina. Balik rumah rendam dalam air kosong biarkan sekajap.

Excited la nak try.
Tegukkan pertama; rasa macam air masak kosong je.

Tegukkan ke2 ; not bad.
.
.
.
.
.
.
Tegukkan ke3 ; mak aih pedar nya..melekat rasa kulit lemon tu.
.
.
......sedar2 dah 2 hari dalam ice box. Tak berusik...


Nampak gayanya memang tak kan habis ni.


Sudahnya dipersilakan buang ke sinki je la.

Dalam hati baik la aku makan set detox je. Dah la expired berbulan2. Lagi senang nak telan.


Kesan? Sangat efektif.

Kalo difikirkan setiap dose set detox shaklee agaknya bersamaan bape liter air difuse tu ek. Sebab baru amik 2 biji herblax after 2 jam perut dah bagi kesan. Sedangkan 2,3 kali minum air detox tu belom lagi memberikan apa-apa kesan.


Ubat sembelit

Siapa-siapa yang dah try air detox tu..meh la share pengalaman.


So sejak tu daripada nak prepare sendiri saya pilih telan vitamin shaklee je. Lagi pula shaklee ada landmark study. 

...Apa landmark study tu?
InsyaAllah dalam masa terdekat mami akan explain....

Sama jugak bila rasa berangin 1 badan. Saya pilih untuk telan peppermint ginger plus ni je berbanding nak kunyah halia yang PEDAS tu.


Ubat untuk buang angin

JIMAT - MUDAH - BERKESAN

Dulu pernah guna kaedah ni sebab tak tahan sakit perut masuk angin.


Ubat batuk organik

Kalau anda berminat nak try suplemen shaklee yang berasaskan herba organik 100% boleh hubungi 

Mami Husna
0162222531
Sms/whatsapp/telegram

Testimoni pengguna produk herba shaklee


Testimoni set kurus shaklee

Kelebihan berdetox

Kalau zaman nenek moyang kita segala suplemen @ jamu mereka hasilkan sendiri. Alhamdulillah jamu-jamu tersebut banyak membantu mereka...

0 comments: