Guna Semula ; Koleksi Idea Kreatif Menggunakan Botol Shaklee

9/03/2016 nurul husna 0 Comments


Bagi pengguna setia @ tegar produk shaklee semestinya akan timbul perasaan sayang yang sangat menebal untuk buang botol-botol. Sampaikan ada yang menyimpan berbunjut-bunjut macam ni di rumah.

Mana tak nya botol & bekas produk shaklee ni sangat berkualiti. BPA FREE pulak tu.

Sebab itulah kebanyakan mereka terpaksa menjadi kreatif dengan menghasilkan kraf tangan daripada bekas-bekas @ botol-botol ni.


Sama jugaklah macam mami sendiri. Kebanyakan tong-tong canister esp, meal shakes & performance drink, mami jadikan sebagai balang gula, tepung, tabung duit anak2 dan bekas mainan diorang.


Lagipun bekas-bekas ni sangat kedap udara. Jadi makanan dapat tahan dalam tempoh yang lama tanpa lemau especially kerepek-kerepek, biskut & kekacang.

Di sini mami kongsikan beberapa koleksi idea kreatif daripada sahabat-sahabat hebat mami.

Tapi sebelum itu kita tonton dulu video khas daripada Cik Putri Zulaikha @ Put

Semoga idea ini secara tak langsung dapat membantu menyelamatkan bumi kita yang dah semakin tenat ni.

kitar semula
Idea #1: Sebagai bekas pensel, pasu bunga, tabung syiling & bekas makanan kucing.


Idea #2 : Rak vitamin/buku


Idea #3; Bekas pensel


Idea #4; Bekas pensel

Idea #5: Balang kuih raya

Idea #5: Balang kuih raya

Idea #6: Balang makanan kucing


Idea #7: Tabung duit

Idea #8 : Pasu bunga

Idea #9

Idea #10

  • Idea #11

Mami Husna
0162222531
SMS/Whatsapp/Telegram

Bagi pengguna setia @ tegar produk shaklee semestinya akan timbul perasaan sayang yang sangat menebal untuk buang botol-botol. Sampaika...

0 comments: