Omega Guard - Vitamin untuk anak-anak lebih sihat dan bijak

9/09/2016 nurul husna 1 Comments

Vitamin untuk anak yang bijak


VITAMIN FEVERET ANAK2 BIJAK
==========================

Omega guard ni memang feveret hero kecil saya ni.. tengok je la sambil tengok kartun sambil layan omega. Dah buat macam pop corn je.

2 tahun lepas...masa tu hero ni baru setahun lebih saya perkenalkan omega guard ni sebab dia dijangkiti impetigo. Impetigo ni macam lepuh dikulit disebabkan infection. Untuk lebih details boleh ke blog cantiksihatcorner

Memang kesian tengok kulit tangan, kaki & perut dia merah2 bila lepuh tu pecah. Alhamdulillah lepuh tu tak lama sekejap je dah kering & baik..Tapi kesannya dia jadi ekzema pada bahagian kaki.

Setiap kali musim panas dia akan garu sampai berdarah-darah especially masa tidur. Sedar esok pagi tengok2 kaki dah berdarah...penuh darah di cadar dan kuku tangan dia.

Elok je dah kering..dia garu balik..so berdarah balik...sampaikan saya nekad balut kaki dia untuk elakkan dia garu masa tidur. Sebab kalo pakai stokin dia boleh bukak sendiri.

Dah tak tahan sangat tengok dia macam tu saya ikhtiar supply kan dia omega guard..rasa manis omega tu memang feveret dia sampaikan 1 kapsul sehari memang tak pernah cukup. Senyap2 dia amik sendiri. Memang kena sembunyikanlah.

Alhamdulillah luka2 ekzema makin cepat kering...tapi bila datang musim panas dan berpeluh dia garu jugak tapi tak la seteruk dulu. Now saya bekalkan dia pulak dengan mealshakes..campur dalam susu.

Part selera makan jangan cakap la..nasik, sayur, ayam, daging, ikan, buah semua dia makan. Tak yah pening2 nak pikir nak masak apa untuk dia.

Semoga ahmad aisar qaisir membesar dengan sihat dan kuat. Membesar menjadi anak yang soleh yang berjaya dunia dan akhirat. Amin...

VITAMIN FEVERET ANAK2 BIJAK ========================== Omega guard ni memang feveret hero kecil saya ni.. tengok je la sambil tengok ...

1 comment:

  1. anak yang sulung suka betul omega ni.... senang nak telan .. sesuai utk budak2 sedang membesar

    ReplyDelete